Op eenzelfde manier dat ik mijn eigenschappen heb gevisualiseerd met black boxes, kan dit ook in typografie. Ik heb dezelfde twee kenmerken typografisch vormgegeven.

 

 

Closed: Hierbij heb ik gekozen voor een donkere sfeer. Het gebrek aan ligt duidt erop dat je niet goed weet wat er aan de hand is, je hebt geen openheid van zaken. Daarnaast staan de letters heel dicht op elkaar. Het is moeilijk dit begrip door te dringen en het komt over als een massief blok. Dit wordt nog een keer versterkt door de donkergemaakte openingen. Je kunt ze nog wel onderscheiden maar ze zijn een stuk minder uitnodigend dan de omgeving van de achtergrond. Je hebt dus weinig (in)zicht.

 

Trust: Bij trust heb ik mij gefocussed op de relatie met de omgeving. Hoewel de achtergrond vrij aggressief is, blijft het begrip zelf een relatieve kalmte en openheid uitstralen. Dit straalt vertrouwen uit. De kalmte en openheid wordt weergegeven met de lichtere blauwe kleur en de grote spatiering en tussenruimte. De schreef aan de letters biedt bovendien houwvast; het is een uitnodigend begrip.