Uit mijn PersonalDNA zijn een aantal eigenschappen gekomen. Een hulpmiddel dat kan helpen bij het ontwerpproces is het divergerend denken. Dit wil zeggen dat je met je gedachten de breedte in gaat. Je kunt naar een thema, voorwerp of onderwerp op heel verschillende manier kijken. Vaak zijn er veel manieren om iets weer te geven, hoewel er maar enkelen veelgebruikt worden. Om kritisch naar dingen te kijken ben je "out of the box" bezig.

Hieronder twee uitgewerkte voorbeelden van visualisaties van eigenschappen. Ik heb de eigenschappen "Closed" en "Trust in Others" gekozen.

 

 

Trust in others: de drie blokken zijn door symmetrie met elkaar verbonden. Ze lijken dus bij elkaar te horen. Het kleinste blok lijkt ineengeklemt te zijn door de twee grote blokken; er is maar weinig tussenruimte. Toch is dit kleine blok tussen de twee grotere blokken gepositioneerd, terwijl er omheen genoeg ruimte is. Dit symboliseert het vertrouwen in de omgeving.

 

Closed: Er is sprake van een lange reeks met kleine blokjes die symmetrisch geordend zijn in een patroon. In het midden wordt hiervan afgeweken. In plaats van de gebruikelijke tussenruimte wordt het midden weergegeven als een massief ondoordringbaar blok. Dit symboliseert geslotenheid.