Afgelopen woensdag hebben we een presentatie gehouden over een merkanalsye die we hebben moeten verrichten bij een bekend wereldmerk. Michel, Robin, Menno en ik hadden onze presentatie over Burger King gehouden. Ik ga hier kort vertellen wat voor commentaar we hebben gekregen en daar een reflectie op geven.

Als commentaar op onze spreekbeurt kregen we dat onze spreekbeurt meer over het merk Burger King moest gaan, en minder over het bedrijf zelf. Ook moesten we het verband tussen merkuitingen en de visuele merkidentiteit beter benadrukken. Deze commentaar gaf de leraar ons een paar dagen eerder ook al over ons verslag. Dit hebben wij inmiddels ook verbeterd in ons verslag.

Als individueel commentaar kreeg ik de feedback dat ik ten eerste beter moest letten op mijn houding, ten tweede dat ik niet mijn onderdeel van de presentatie kort had samengevat, en tenslotte dat ik soms te lang pauzes hield.

Ik ben blij met het heldere commentaar dat ik heb gekregen, omdat ik nu weet hoe ik het e volgende keer beter kan aanpakken. Ik dacht van tevoren dat het wel moest lukken om een goede houding aan te nemen tijdens de presentatie, maar, en dat merkte ik ook zelf, lukte niet helemaal. Ik weet dat ik dat nu moet verbeteren.Ik wil dat verbeteren door bij de volgende presentatie van tevoren meer mijn houding te oefenen. Het geven van een samenvatting van mijn onderdeel van de tekst is gewoon iets waar ik niet aan gedacht heb en zal meenemen tijdens mijn volgende presentatie. De onnatuurlijk lange stiltes kwamen door het feit dat ik sommige stukken tekst van mijn presentatie beter had kunnen voorbereiden, omdat ik af en toe was vergeten waarover ik het moest hebben. Dit is ook iets waar ik aan zal werken de volgeende keer.