Wie ben ik? Wat ben ik?

Branding… Ik ga in dit onderdeel proberen mijn ik-merk echt vorm te geven. Ik doe dit door middel van de ‘Lealeamethode’. Uiteindelijk heb ik na het uitwerken van deze methode een logo dat mijn ik-merk uitbeeld.

Naam

Relatie

Tijd dat ik ze ken

Extra

Woorden

Lawrence de Kok

Goede vriend

Ergens tussen

10 - 12 jaar

We praten veel en doen veel dingen samen. Hijzelf heeft weinig sociale contacten buiten internet.

Slim, vriendelijk, toegewijd

Robin Ottens

Vriend en klasgenoot

1,5 jaar

Ik ken hem via michel, we delen dezelfde interessen.

Onzeker, gamer, intelligent

Michel Ottens

Vriend en klasgenoot

1,5 jaar

Ik ontmoette hem in mijn laatste jaar vwo, en we konden het wel met elkaar vinden.

Introvert, creatief, besluiteloos

Yvonne Janssen

moeder

Mijn hele leven

Ik praat vaak met haar en ze kent me goed, ook al ben ik introvert

Sociaal, betrouwbaar, introvert

Theo Janssen

vader

Mijn hele leven

Ik ga weinig met hem om, maar hij kent me wel erg goed.

Introvert, sociaal, realistisch

Willem Paas

Kennis van mijn ouders

8 – 10 jaar

Van mijn ouders, we kennen elkaar een beetje.

Dromerig, zwaarmoedig, betrouwbaar

Alexander kersten

vriend

17 jaar

Was vroeger een erg goede vriend, tegenwoordig zie ik hem niet vaak meer

Slim, resultaatgericht, grappig

Mia Kalckar

oma

Mijn hele leven

Ik ben vaak met haar op stap gegaan en bij haar op bezoek. Ze is mijn enige grootouder nu.

Eerlijk, Intelligent, hoffelijk

Taner Kutluer

klasgenoot

3-4 weken

Met hem samengewerkt bij een opdracht.

Rustig, betrouwbaar, aardig

Danh Nguyen

klasgenoot

3-4 weken

Ken hem nog maar net.

Verlegen, sociaal, vriendelijk

Wie ben ik? Wat doe ik graag? Wat is mijn persoonlijkheid? Ik doe alsof ik een amnesie heb en vraag 10 personen om mij in 3 bijvoeglijke naamwoorden te typeren. Zo kom ik erachter hoe anderen over mijn denken. Hier zijn de antwoorden die ik heb gekregen.

Mijn bevindingen over hoe anderen me zien

De meeste mensen hebben schijnbaar een relatief positieve indruk van me. Het eerste wat me opvalt zijn de woorden die mijn vrienden voor me hebben gekozen. De vrienden die ik al een hele lange tijd ken, Alexander en lawrence, beschrijven me als intelligent en toegewijd aan mijns studie. Dit komt omdat ik op de basisschool en een groot deel van de middelbare school altijd ijverig was en goede punten haalde. Daardoor heb ik onder hen de reputatie verworven van iemand slim is en gericht op succes. Voor de rest beschrijven ze me als vriendelijk en grappig, op basis van hoe ik met hun omging. De vrienden die ik nog niet zo lang heb, Michel en Robin, beschrijven me als een onzeker iemand. Ik heb hun leren kennen in een tijd dat ik veel zorgen had over mijn toekomst, iets wat veel effect had op mijn gedrag. Ze beschrijven me als intelligent en creatief, iets wat me erg opvalt, omdat ik het idee heb dat zij qua die eigenschappen een stuk bij passen dan ik. Het valt me op dat ze het meer over mijn creativiteit, iets waar mijn lange vrienden me niet mee associëren.

Mijn familie en kennissen hebben veelal mij in positieve woorden beschreven. Het valt me hierbij als eerste op dat ze me als een weliswaar introvert, maar wel sociaal persoon beschrijven. Ook gebruiken ze woorden die geassocieerd kunnen worden met ‘sociaal’, zoals ‘eerlijk’ en ‘hoffelijk’. Toch merken ze ook op dat ik zwaarmoedig ben geweest en ook vaak aan het dagdromen ben.

Dan komen we tenslotte bij twee mensen die ik net pas ken. Beiden personen zijn klasgenoten, waarmee ik het goed kan vinden, maar waarmee ik nog niet zoveel contact heb gehad. Zij zijn dus meer van een eerste indruk uitgegaan. Ze beschrijven me als een verlegen en rustig persoon, maar ook als iemand die sociaal en vriendelijk is. Het valt me dan hierbij op dat deze woorden eigenlijk gelijk zijn aan de woorden die mijn naaste familie gebruikt. Concluderend kan ik dan ook zeggen dat iemands eerste indruk op mij niet veel lijkt te verschillen met de beeld van iemand die mij erg lang lijkt te kennen. Het enige wat invloed lijkt te hebben is in wat voor relatie ik met ze omga. Ik ga anders om met vrienden, dan ik met mijn ouders omga.

Op basis van deze bevindingen heb ik een moodboard gemaakt. Hierbij komen al de woorden van hierboven in terug. Ik heb hierbij alle ‘sociale’ woorden tegenover ‘introverte’ woorden gezet, en ook ‘intelligent’ tegenover ‘dromerig-creatief’ gezet. Hier ga ik later nog terug op in, waarom ik dit heb gedaan. Deze staat helemaal onderaan de post

Wie ben ik? Waar ben ik?

Het doel van deze merk ik opdracht is om eventuele toekomstige werkgevers zich in mij te laten interesseren over voor werk ik maak en wat ik kan. Ik wil ze laten zien wat voor gevoel ik in mij werk ik zal achterlaten. Ik hoop ook andere mensen behalve werkgevers zich te laten interesseren in mijn (toekomstige) werken. Ik zal ook laten zien welke van mijn persoonlijke eigenschappen in mijn werken terugkomen.

Hoe ben ik hier gekomen? Een kort levensverhaal…

Ik heb eigenlijk nog nooit geweten wat ik later wilde zijn. Iedereen had in de middelbare school al een heel toekomstpan klaarliggen waarmee ze in no-time bij de baan van hun dromen uit zouden komen. Ik echter, had niets. Ik had eigenlijk nooit echt zin om me druk te maken over mijn toekomst, ik was eigenlijk altijd met het heden bezig. Ik heb me ook altijd anders gevoelt wat dit betreft dan mijn klasgenoten, gezien zij niet konden wachten de volwassen wereld in te gaan, terwijl ik juist wilde blijven ronddobberen in de wateren van de jeugd. Uiteindelijk moest ik natuurlijk wel een keuze maken voor een vervolgopleiding, dus kon ik niet meer echt om de toekomst heen. Gezien ik een VWO diploma had, ging ik asl eerste naar de Radboud universiteit, waar ik na lang beraad besloten had kunstmatige intelligentie te studeren. Ik kwam er echter al snel achter dat dit niet was ik wilde. De studie boeide mij niet zo erg veel, dus al snel begon ik me somber te voelen over mijn kansen in deze studie. Toen had ik echter van een vriend gehoord over deze opleiding, C&MD. Ik deed veel research naar deze opleiding en vond het interessant. Ik merkte op dat ik hier ook een persoonlijke ontwikkeling kan doormaken behalve alleen beroepsvaardigheden te leren, gezien ik hier veel moet samenwerken en dus opener kan worden. Zo ben ik hier eigenlijk gekomen.

Gedestilleerde informatie

Er is uiteindelijk slechts een persoon waar ik vooral naar zal luisteren wat betreft mijn logo, en dat is mezelf. Ik wil echter niet doof zijn voor mijn omgevind en zal dus hints over hoe ik het moet aanpakken met alle plezier lezen (laat een comment achter!). ik zal alle goede hints die ik hoor aanpassen aan mijn eigen smaak. Het is tenslotte de merk-IK waar ik aan werk.

Het allemaal samenvoegen

Hier post ik werken die ik heb gemaakt na aanleiding van deze opdracht:

Hier is de moodboard van anderen over mijzelf waar ik het eerder over heb gehad.

Moodboard: hoe anderen me zien