De laatste uren van mijn weekend, tijd om maar weer eens wat te posten.

Punt 1: De Worm

We hebben bij de photoshoples vorige week een 'worm' moeten maken, een lange aaneenschakelelingen van individuele werkjes. Ik post hier mijn deel. Dit doe ik niet omdat het zo indrukwekkend geweldige photoshop skillz (bij lange na niet) zijn, maar omdat het wat over me zelf zet. Mijn deel heb ik gemaakt over Kingdom Hearts (om precies te zijn, de opening van het tweede deel), een geweldige gameserie van Square Enix, waar Tetsuya Nomura Walt Disney films combineert met Final Fantasy elementen. Het spel maakt constant gebruik van verbeeldingskracht en dromen en doet er mooie dingen mee. Als je denkt het spel door te hebben, blijken gebeurtenissen in de geheugen van de personages slechts dromen te zijn, en andersom hebben dromen een diepere betekenis naar de werkelijkheid (dit is waarschijnlijk ook de betekenis van die zinnen). Dit spel is een van mijn inspiratiebronnen voor mijn merk-ik...

Mijn deel van de klassenworm...

Punt 2: Nog meer vormgeving

Ik heb een aantal dagen geleden allerlei documenten over lettertypen en ook al deels vormgeving gepost. ik heb dit wat uitgebreid door nieuwe schetsen te maken en de vormgeving iets uit te breiden in deze werken. De opdracht was om vormgeving en lettertypes apart te den, maar bij mij is dit dus wat in elkaar overgelopen. Dit is dus de opdracht over vormgeving.

Mijn schetsen kan je zien bij de documenten.

 

Mijn werken:

Vormgeving Advanced: Closedness

 

Ik heb hier niets aan veranderd ten opzicht van de eerste keer. De vormgeving vond ik precies goed passen bij de eigenschap, dus heb ik deze zo gelaten.

Vormgeving Advanced: Trust

 

 

Ik heb de achtergrond zo gemaakt, omdat het groen van de gras en het blauw van de lucht wel goede kleuren waren. Ik heb bloemen toegevoegd, omdat dit naar mijn mening een symbool van Trust is.

Vormgeving Advanced: Empathy

 

 

 

Ik heb hier ervoor gekozen twee niet complementaire kleuren te laten botsen, omdat empathy gaat over twee zielen die om elkaar geven. Bovendien geven beide kleuren samen wel een zwoel warm gevoel af.

Vormgeving Advanced: Imaginative

Het eerste opvallende zijn al die woorden in het vlak. Bij imaginative denk ik aan deze woorden. Voor de rest heb ik wat bergen en een zon teogevoegd, zó, dat ze er getekend/wazig uitzien.

 

Ik vond het vrij lastig om schetsen te maken. Van elke eigenschap kon ik maar een paar echt goede schetsen tekenen. Ik denk dat dit ook komt doordat ik al vast zat aan de vormgeving die ik al gebruikte bij de letters. ik had toen ik echt letters gemaakt die bij een bepaalde vormgeving paste. Al bij al heb ik toch nog mooie werken kunnen maken.