Hoi,

In mijn update van vanavond kan ik ten eerst melden dat mijn DVD-hoes over Patapon fatsoenlijk is geüpload. Ik heb deze opdracht voor de photoshop lessen gemaakt. Ik heb het PSP spel Patapon als onderwerp gekozen, zoals al in de blog van gisteren gelezen kan worden. Patapon en alle bijbehorende rechten zijn van SCE.

Patapon hoes

Ik zal misschien nog een een nadere uitleg geven over hoe ik het gemaakt heb...

Het tweede deel van mijn blog gaat over weblogs. Dit is voor de verandering voor de les van Wiki, niet Redesign. We moesten 3 weblogs analyseren, wat ik hieronder ga doen. Alle info kan je ook in de documenten opzoeken.

Blog Politiek

Politiek blog

Adres: http://www.politiekblog.com/

Deze blog is schijnbaar al 2 jaar niet meer bijgewerkt. De berichten die op de weblog geplaatst werden zijn ook niet allemaal erg formeel, wat je wel zou verwachten van een blog die over politieke zaken gaat. Hij drukt zijn mening in de artikelen ook erg naar voren, en niet op een erg professionele wijze. Ook gaan niet alle artikelen over de politiek. Zo gaat de tweede bericht die in de blog staat over de strijd tussen twee weblogs. De weblog lijkt wat dat betreft ook het publiek niet altijd aan te spreken, gezien die niet allemaal geïnteresseerd zullen zijn tussen de strijd van geenstijl.nl en ditdanweerwel.nl. Dit alles zorgt ervoor dat, ondanks dat de lay-out van de weblog vrij professioneel oogt, de weblog het niet gelukt is om altijd zo professioneel over te komen in zijn berichten en puur gericht op de politiek te blijven.

Blog Economie

Economie blog

Adres: www.volkskrantblog.nl/blog/7585

In deze weblog schrijven meerdere mensen over recente economische ontwikkelingen. Ze berichten in zo’n blogbericht eerst wat er aan de hand is, en geven dan hun mening op deze zaak. Onderwerpen gaan over zaken zoals investeringen in Dubai en een economische injectie in de Amerikaanse economie. De weblog dient volgens hen als de ‘achterkant van het economische nieuws’. Over het algemeen valt het me op dat deze blog professioneel en vooral formeel geschreven. Dit waarschijnlijk omdat vooral zakenlui gebruik zullen maken van deze blog. De blog ziet er goed uit. De illustraties die erbij staan passen bij de artikelen, en er zijn ook veel opties aan te klikken rechts die het zoeken naar onderwerpen in de blog vergemakkelijkt. Dat is zeker handig voor zakenlui die snel informatie willen. Dit is een goede weblog gericht op de doelgroep die het aanspreekt!

Blog Onderwijs

Onderwijs blog

Adres: onderwijs.blogo.nl

Deze weblog wordt bijgehouden door een onderwijsdeskundige en onderzoekster in een HBO school. Zoals ze ook op haar blog zet, schrijft ze vooral over de achtergrond over het onderwijs. Veel van de berichten gaan over de meest recente ontwikkelingen en nieuwsberichten over het onderwijs, zoals bijvoorbeeld over een regeringswet die over het onderwijs gaat. Ook geeft ze in sommige berichten haar mening over hoe het onderwijs beter kan, zoals dat het onderwijs simpeler moet worden door overbodige dingen weg te halen. De weblog ziet er overzichtelijk uit en er wordt behalve tekst ook plaatjes bij toegevoegd. Deze illustraties komen echter soms nogal vreemd over, zoals een jongleur bij een tekst over het simpel houden van het onderwijs. Voor de rest is het een goede blog, die aangenaam te lezen is, omdat ze duidelijk weet waar ze over schrijft.

 

Dit was de blogupdate vandaag. Nieuwe redesign avonturen zullen morgen volgen.