Hoi,

Eindelijk weer eens een update, ben nu een tijdje ziek geweest, en heb niet zo veel gedaan als ik had gewild, maar ik was nog vergeten de DVD hoed te posten die ik het afgelopen weekend in elkaar heb geknusteld. Dit was voor de photoshop cursus, om aan te tonen dat je basisvaardigheden daarvoor hebt. Ik ben wel blij met het resultaat, maar dat ik dan ook omdat ik dit jaar ben begonnen met überhaupt het werken met photoshop. Het onderwerp is het PSP-spel Patapon, waarvan ik de demo heb gespeeld bij een vriend. Ik vond het een erg leuke game en het leek me ook wel een leuk onderwerp om een hoesje over te maken, gezien het spel vette artwork heeft. Vermeld moet worden dat alle rechten van het spel van Sony Computer Entertainment zijn, om even te voorkomen dat mij een rechtzaak wordt aangespannen. Helaas is er iet misgegaan bij het uploaden van het hoesje naar dit account, dus wacht ik even met het posten van dit in mijn blog.

En nu over de vierkantjes:

Afgelopen week hadden we al wat plaatjes van blokjes moeten maken die onze eigenschappen uitbeelden. Vandaag heb ik deze blokjes ingekleurd, om zo hopelijk de eigenschappen die worden uitgedrukt te versterken. Afbeeldingen en omschrijvingen staan ook bij mijn documenten.

blokjes - closedness

Ik heb bij deze afbeelding ervoor gekozen alleen grijstinten/wit/zwart te gebruiken. De blok in het midden, die mezelf moet uitdrukken, heb ik wit gemaakt, om het te laten opvallen tegenover de rest. Gezien ik bij het gevoel van geslotenheid de kleur zwart als eerst bij me opkomt, zijn alle blokken om me heen die me sluiten zwart. ik heb de achtergrond grijs gemaakt, omdat het tussen zwart en wit ligt, alle blokken dus opvallen, en omdat ik geen kleur wilde gebruiken.

 

blokjes - empathy

 

De blokjes zijn geel en blauw, ik wilde de blokjes beiden een verschillende kleur geven om aan te tonen dat twee mensen nog zo verschillend kunnen zijn, maar toch om elkaar kunnen geven, dat daar als het ware geen regels voor zijn. De kleur rood kwam als eerst bi me op bij het denken aan deze eigenschap, dus heb ik hiervoor gekozen, ook heb ik het midden donkerder gemaakt om het zo het gevoel te geven dat de warmte van de blokken afstroomt.

 

blokjes - imagination

 

De blokjes zijn allemaal van verschillende kleuren, om zo aan te tonen dat er geen grenzen of beperkende regels zijn als het om imagination gaat, want alles is mogelijk. De achtergrond verandert van donker naar licht als je van onder naar boven kijkt. Dit is omdat naar mijn gevoel verbeelding gebruikt wordt om jezelf weg te trekken van het echt 'aardse en vaste' naar iets luchtigers. Deze achtergrond beeldt dat goed uit, naar mijn mening.

blokjes - trust

 

Tenslotte vertrouwen, ik heb hier de naar mijn mening 'vertrouwelijke kleuren' gebruikt. Vooral blauw en groen geven je een gevoel van rust. Rust is iets waar ik bij vertrouwen aan denk, de rust dat anderen je niet verraden, doodat jij je op hen kan steunen. Omdat ik mezelf hier wat wilde laten opvallen, heb ik het middelste blokje rood gekleurd, om aan te geven dat als het slecht met me gaat (rood geeft ook een gevoel van onrustigheid, problemen), mensen in mijn omgeving me zullen helpen.

Dit was dus mijn update vandaag, ik moet nog veel toevoegen, dus meer updates zullen deze week volgen...