Maar dan begrijp ik nog steeds niet dat er een heel peloton aan hulpverleners nodig is om burgers bij te staan in hun strijd tegen die vreselijke bureaucraten.
Als de heren en dames ambtenaren nou gewoon eens zouden gaan doen waar ze voor betaald worden en eens ophouden met dat eindeloos burgers plagen door ze te bestoken met van die onzin formulieren waar niemand iets van begrijpt dan zou dat het leven van veel mensen stukken makkelijker maken.

Het is volgend jaar al jaartal 2016 en dat zou dan het zesde jaar op rij worden dat ik word bijgestaan door een hele batterij aan hulpverleners.
Hulpverleners van verschillende instanties die allemaal de weg naar het huis van Ome Bertus wel weten te vinden.

Ja, dat is dus dat huishouden welke door al die ambtenaren behoorlijk wordt geteisterd met jarenlange verschrikkelijke onnozele bureaucratie.
Het begint ondertussen behoorlijk op stalken te lijken.
Als ik bijvoorbeeld mijn computer opstart krijg ik al een melding in het scherm waarop ik kan lezen dat er wordt meegekeken met wat ik op mijn computer allemaal aan het doen ben.

Tja, dat zijn van die dingen welke ik maar beter niet tegen mijn hulpverleenster kan vertellen, want dan zou deze aardige juffrouw behoorlijk gaan twijfelen aan mijn verstandelijke vermogen.
Volgens haar dossier en wat er over mij allemaal in al die andere dossiers staat ben ik tenslotte mijn hele leven beroepschauffeur geweest.
Tja, en wat weten beroepschauffeurs nou helemaal over computers.....?
Volgens de dossiers en de in ons land geldende normen niet zo heel erg veel.......

Er is echt een mentaliteits verandering nodig om mij en mijn lotgenoten de mogelijkheid te geven een nieuw bestaan op te bouwen.
Als je in de bijstand gedumpt bent is elke poging terug te keren in de participatie maatschappij (pff wat een woord) zwaar strafbaar.

Omscholing, bijscholing, het volgen van een aangeboden cursus of opleiding bij een bedrijf, het wordt allemaal zwaar bestraft.
Duizend en één loketten met net zoveel superblondines die leven van subsidie.
Ja dat klinkt als een zeer goede grap, gesubsidieerde blondines zie je niet zo veel meer de laatste tijd.
Nee die zitten de laatste tijd echt allemaal .... achter ..... het ....... loket.......

Maar ja wat nou als je mensen uit de bijstand allemaal terug de maatschappij in zou helpen, ja wat dan, .....
Dan hebben al die 1001 superblondines en die paar typjes met foute stropdassen en verkeerde maatpakken echt helemaal niets meer te doen. (denk ik hoor)..

Hallo die worden dan echt werkeloos, dus misschien is de lokale overheid zo vriendelijk om een paar .... ..... superblondines ...... achter ... wat .... van ... die ...... loketten .... te ...... laten ....... zitten.
Zodat deze superblondines hun verdwaalde collega's met hun lawaai stropdassen wegwijs kunnen maken in de door hun zelf gecreëerde chaos.

Wat mij namelijk de laatste tijd wel heel erg op aan het vallen is .... veel van die typjes...... en dan met name die ...super blondines .... kunnen dat wel heel erg goed uitleggen.
Die gasten met die foute stropdassen komen vaak niet verder dan mij hun zeer goed gepoetste tanden laten zien...
In sommige culturen wordt dat omschreven als ...... glimlachen .....

Na de zoveelste ontmoeting met alweer zo'n koldermodel achter één van die duizend en één loketten besloot ik deze website te bouwen.
Eén van de eerste dingen die je in Nederland leert is dat je problemen moet koesteren.


Daar moet je zuinig op zijn.
Althans dat is wat mij is geleerd.
Nederland is een heel apart land.
Met, en dat geef ik zonder meer toe; HELE APARTE KOLDERMODELLEN.....

Al heel snel leerde ik mij eerste moeilijke woordjes zoals;

Hypomanie,
Bipolair,
Koldermodel,
Maatschappelijke dwalingen,

En vlak vooral dat laatste niet uit want dat is een zeer belangrijk onderdeel van de Nederlandse koldercultuur....

Hypomanisch bipolaire kolderieke cultureel maatschappelijk koldermodel is een prachtwoord, om niet te zeggen, een prachtig voorbeeld van een volmaakte volzin.
Misschien kan dat ooit onderdeel worden van het inburgerings- examen.

Dit alles wordt aan U aangeboden door uw maatschappelijk begeleiding welke u zal rondleiden door het bureaucratische moeras van de Nieuwe Nederlandse Participatie Samenleving....

Als je in dit land een CVA, hersenbloeding of hartaanval overleefd wordt je rücksichtlos in de bijstand gedumpt en de rest van je leven achtervolgd door bijstands-controleurs en ander overheidsgespuis.

Er is echt een mentaliteits verandering nodig om mij en mijn lotgenoten de mogelijkheid te geven een nieuw bestaan op te bouwen.

Als je in de bijstand loopt is elke poging om terug te komen in de zogenaamde participatie maatschappij zwaar strafbaar.

Als je een WAO uitkering hebt wordt elke poging om terug te keren in de maatschappij gezien als re-integratie, en dan is dat helemaal niet strafbaar.
Kijk, dat maakt het verschil.

En daarom is het dus kolder om mensen na het overleven van wat voor trauma dan ook gewoon rücksichtlos in de bijstand te dumpen.
Trauma overlevenden verdienen het niet om na bijvoorbeeld het overleven van een hersenbloeding de rest van hun leven achtervolgd te worden door al dit soort Byzonder Onnozele Ambtenaren (BOA'S) en allerlei ander overheidsgespuis.

Maar als incompetentie een vereiste is dan mag dit regeringsbeleid zeer zeker geslaagd genoemd worden.

Oma slaapt ondertussen onder de brug en draait zich nog eens heerlijk om.
Politici mogen trots zijn op zichzelf, zo snel is nog nooit een maatschappij afgebroken.
Hoe diep kun je zinken als samenleving ?

Na door al die instanties van de overheid jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd te zijn worden wij af en toe eens gevraagd te stemmen op juist die politieke partij welke ons daar de meeste folders over opgestuurd heeft.
Het lijkt alsof je een vakantie gaat mogen uitzoeken.

De deurmat ligt vol folders, daar is in ieder geval keuze genoeg.
Gelukkig wordt morgen het oud papier weer opgehaald dus van al die participatie folders zijn wij snel weer af.
Opgeruimd staat netjes.....

Speeltuinen, verzorgingshuizen en zwembaden worden gesloten.
De zorg wordt zorgvuldig de nek omgedraaid.
En ook het onderhoud van plantsoenen wordt stopgezet.
Want anders is er geen geld meer om al die onzin folders te drukken.


Nivelleren is het nieuwe modewoord, bavianen-theologie het woord van de eeuw en het voedselbank-imperium wordt het grootste instituut van Nederland.

Onze politici mogen trots zijn op zichzelf, zo snel is nog nooit een maatschappij om zeep geholpen.....

Maar met geen woord wordt er gepraat over alle tegenwerking waarmee onze overheden er voor zorgen dat niemand het nog in z'n hoofd haalt ooit te proberen om in onze maatschappij te willen re-integreren.
Geen haar op mijn hoofd die daar ook maar over piekert, aldus de meerderheid van de bevolking.
Een democratisch genomen besluit dus.

En dan wil ik het nog niet eens hebben over die enorme hoeveelheid aan Byzonder Onnozele Ambtenaren (BOA'S) die er een beroep van gemaakt hebben van 's morgens vroeg tot 's avonds laat met het kwijl op hun schoenen achter bijstandsmoeders aan te lopen.

Hoe fout kan het zijn om je eigen kinderen op te voeden, daar zouden die BOA types een voorbeeld aan kunnen nemen......

Als het aan de meerderheid van de bevolking ligt gaan ook deze types zich na de volgende verkiezingen eindelijk eens nuttig maken voor de samenleving of de maatschappij.
Kijk dat is nou democratie, in plaats van onnozelheid dus meer participatie want dat is dus echt wat de meerderheid van de bevolking wil.

Maar dat zal dan wel weer een soort van Melkert baan worden.....
Re-integratie en participatie zijn tenslotte net als nivelleren van die modewoorden, volgens mij bedacht door zo'n type welke lid is van de Party Van De Afbraak (hmm PVDA ?).

Steeds weer de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen.
In tijden van hoge werkloosheid worden mensen vaak collectief in zo'n traject gepropt en dan omgeschoold naar een beroep waar al jarenlang geen vraag meer naar is...
Dat is nou het mooie van democratie.


Vooral ook omdat de overgrote meerderheid van de bevolking niet op dat soort onzin zit te wachten.
Ik bedoel maar, BOA'S die er een beroep van hebben gemaakt om jarenlang kwijlend achter bijstandsmoeders aan te lopen, en daar uitgebreide rapporten over schrijven.

Nogmaals; Hoe fout kan het zijn om in Nederland als moeder je eigen kinderen op te voeden ...?

Hoe diep kun je zinken als samenleving.....?
Kan dat nou niet anders ...?

Onze politici mogen trots zijn op zichzelf.
Zo snel is nog nooit een maatschappij afgebroken.