Over laten wij zeggen zo'n twintig of dertig jaar kijken wij terug op Europa als één groot mislukt experiment.

In soevereine landen - met een eigen munteenheid - zie je de economie langzaam groeien.
Veel talenten en bedrijven worden daar met open armen ontvangen en zoals iedereen begrijpt is werkloosheid in die landen niet zo'n groot probleem.
Die landen komen eerder goed opgeleid personeel tekort.

Het is in die landen ook niet verboden - aan kandidaat werknemers - om bijscholing of omscholing te gaan doen.
Je kunt dat ook omschrijven als aanvullende opleiding of inwerkperiode met behoud van loon of evt uitkering, met uiteraard een onkostenvergoeding.
Een goed werkende formule waarmee je de soevereine economie stimuleert.

In Nederland zijn ondertussen al meer voedselbanken dan Rabobanken, meer armoedevallen dan muizenvallen, en meer verstandelijk gehandicapten in de regering dan daar buiten.
Volgens mij is de bestuurder van tram lijn 13 de enige bestuurder in dit land welke nog wel spoort.

De manier waarop wij in dit land met de zorg en het onderwijs omgaan heeft meer iets van paniekvoetbal met als uitzondering dat de mensen die er wel iets van begrijpen hun mond zorgvuldig dicht houden uit angst om in een inrichting te eindigen.

Waar is eigenlijk al dat geld gebleven wat de generaties babyboomers de laatste tig tig jaren aan sociale premies heeft betaald ...?
Is dat geld naar IJsland, naar Griekenland of naar Brussel, of is dat toch in één of ander vaag fonds verdwenen dat laten wij zeggen geld belegd in een onbekend fonds op de Kaaiman eilanden.

Als wij praten over Bavianen Theologie dan kunnen wij niet anders dan constateren dat onze zogenaamd democratisch gekozen regering op een voorzichtig gezegd minder democratische wijze er zeer goed voor zorgt dat er dingen gebeuren - met ons geld - waar wij het dus echt democratisch niet mee eens zijn.

En dan nog even over het voedselbank imperium; Wat mij nog het meest verbaasd is dat iedereen het maar normaal schijnt te vinden dat er nu in jaartal 2014 meer voedselbanken bestaan dan in de Tweede Wereldoorlog ...........................
Terwijl er vrachtwagen ladingen geld verdwijnen naar landen die helemaal niet bij Europa willen horen.....!!

Europa is eigenlijk gewoon één groot mislukt experiment.