Een groot aantal gebruikers hier zou het niet opgemerkt hebben. Evenals het grootste deel van de Flickr gebruikers.
Maar er liggen rotsen op de koers van Flickr.

Ik ben 1 van de personen die de nieuwe fotopagina kunnen testen, en er mankeerd nogal wat aan. Technisch is het perfect, maar het is niet de Flickr zoals we het altijd al kennen. Het is #Twickr.

2 dingen zijn als wel zichtbaar voor iedereen.
Contacts heten nu followers en je followed iemand.
Groups zijn nu communities.

Het eerste is duidelijk een twitter kopie, maar daar houdt het niet bij op. De nieuwe pagina kent geen tags meer. Hoe iets te taggen? Met de van Twitter beroemde hashtag.
Je voegd een tag toe door een # woort een woord in de foto omschrijving te zetten.

Tevens wordt reageren op foto's ontmoedigd, de comments zijn klein naar de zijkant geschoven. Daar naast is de comment zelf ook flink verbouwd. Geen enters meer, geen afbeeldingen meer en geen edits meer. Het moet kort en twitterig. Een mooie uiteenzetting, ruimte voor gedachten etc. zijn vrijwel onmogelijk.

Marcel had groot gelijk met zijn bericht:
http://www.ipernity.com/blog/292727/528617

Flickr word tnu dus #Twickr, geen ruimte voor gedachten, rust en discussie. Geschreeuw, dat is het doel van de nieuwe Twickr. Geschreeuw om hulp in een Oceaan van verdwaalde internetters, op zoek naar contact. Contact, iets wat er schijnt te zijn op Flickr, maar ondertussen verdreven is.
Hier vind je dat wel, je kan discuseren, na denken en je zelf ontwikkelen.

Flickr is een schip wat door de zee vna geschreeuw recht op rotsen afkoerst.
Het zal mij benieuwen. Wordt het de Costa Concordia of de Dockwise Vanguard.
De Vanguard zinkt veel vuldig en komt er altijd boven op, de Costa, gezonken, ten onder, moet door de Vanguard op de rug worden meegenomen.

Het schip #Twirck, gaat waarschijnlijk ten onder, boven komen zla het wel weer onder een ander bewind dan yahoo, groot zal het nimmer meer worden. Het zal een stil einde maken ergens op een sloopstrand.

Ik hoop voor de hulploze zwemmers in de ocean dat zij een land kunnen bereiken voor de #Twickr zinkt na het gemodder op diverse zandbanken.