Personal DNA. Zelfreflectie
 
Gekozen eigenschappen:
 
Geven om anderen
Spontaan
Extravert
Openheid
 
Als ik ze in een top 4 moeten zetten wordt het dit:
 
Extravert
Openheid
Spontaan
Geven om anderen
 
Motivatie bij de eigenschappen
Extravert.
Ik ben een echt mensen mens. Het liefst heb ik zoveel mogelijk mensen om mij heen. Als ik in een groep ben, ben ik graag aanwezig. Ik praat graag en heb daarom graag zo nu en dan het woord. Ik vind het vreselijk als mensen stil in een hoekje zitten. Als ik op een feestje ben geweest wil ik graag dat mensen de volgende dag nog weten dat ik er was. Ik ben niet verlegen en stap gewoon op mensen af. Als ik mensen om mijn heen heb krijg ik meer energie.
 
Openheid
Zoals boven geschreven ben ik heel erg verbaal. Ik vertel graag alles over mezelf. Vaak achteraf te veel. Ik denk van te voren niet na voor ik iets zeg en flap bijna alles eruit. Als mensen prive dingen willen weten vertel ik die graag. Zolang mensen geïnteresseerd zijn ben ik heel erg open. Pas achteraf denk ik pas na of het slim was om alles te vertellen. Doordat ik open ben weet bijna iedereen hoe ik over dingen denk of hoe ik me voel.
 
Spontaan
Ik ben een mensen mens. Ik geef om mensen en praat graag met mensen. Ik kan met iedereen praten stil of juist aanwezig. Ik ga spontaan met iedereen een gesprek aan. Ik ben graag geïnteresseerd in mensen. Ik zeg liever als eerste goedemorgen dan dat ik er op moet wachten.
 
Geven om anderen
Ik geef heel veel om anderen. Ik wil dat mensen zich goed en op hun gemak voelen. Omdat ik heel veel met andere mensen bezig ben vergeet ik vaak mezelf. Ik vind het belangrijker dat mijn omgeving zich goed voelt dan dat ik dat zelf doe. Doordat ik teveel om de ander geef vind ik het moeilijk om mensen kritiek te geven. Ik blijf vaak veel te aardig om de ander te sparen.