Playboy
 
Merkendoelgroep
 
Inleiding
 
Playboy is meer dan het blad alleen. Playboy heeft naast het blad producten als dekbedden, lingerie en mode. Het producten aanbod word ieder jaar groter. In tegenstelling tot het blad playboy zijn de producten als bijvoorbeeld dekbedden veel minder erotisch getint en hebben een grotere doelgroep. Het ‘’konijn’’ ook we bunny genoemd is erg gewild onder zowel vrouwen als mannen. In de jaren in de bunny een echt beeldmerk geworden. De bunny is ‘’hot’’! Een simpel niet populair model t-shirt word ineens populair en meer waard door enkel 1 bunny erop te drukken. Zo heeft Playboy nu een hele brede range aan producten over de hele wereld. Vroeger was de bunny taboe nu is het een lifestyle. Je kunt je hele leven inrichten met Playboy.
 
Consumenten.
De consumentdoelgroep.
 
De doelgroep die Playboy stelt zijn mannen en vrouwen van 18 tot 34 jaar. Deze hebben een druk leven en geven veel om vrienden. Het zijn zelfstandige mensen die weten wat ze willen.
Playboy heeft in zijn branche weinig concurrenten. Je wil de bunny niet of je wil het perse wel hebben. Wel heeft Playboy indirect concurrenten in de vorm van namaak producten. Helaas is het zo dat de klant het verschil niet ziet tussen echte en niet echt Playboy
 
 Playboy is zelf geen distributeur van hun eigen producten. Voor elke productrange hebben ze hun eigen retailer. De retailer heeft de licentie voor bijvoorbeeld beddengoed. Ieder jaar brengt playboy een styleguide uit. Hierin staan moodboards en kleurbeelden, zodat de klant een handvat heeft voor het ontwerpen van deze producten.
 
Monolitic indentity.
Playboy is als naam een sterk merk. Bijna iedereen over de hele wereld kent het merk Playboy. Nog bekender is misschien nog wel het beeldmerk van Playboy de ‘’Bunny’’. Laat deze aan een willekeurig iemand zien, dan zal deze het gelijk associëren met het merk Playboy.
 
Endorsed indentity
 
Playboy produceert en distribueert niet. Hiervoor hebben zij licentiehouders. Wel is het zo dat elke retailer zijn eigen productsegment heeft. De producten die de licentiehouders producren worden goedgekeurd door Playboy zelf. Elk product krijgt een brandlabel en een echtheids keurmerk. (hologram). Elke distributeur distribueert onder de naam Playboy.
 
Branded identity
 
Playboy heeft een Monolitische merkbasis. Het is een sterk merk met een uniforme uitstraling.
 
Merkpositionering
Playboy maakt zichzelf unique doordat er geen andere echte concurrenten op de markt zijn. Er zijn genoeg erotische bladen, in deze markt is er voor playboy genoeg concurrentie.
Echter is Playboy in het producten segment in zijn eentje. Er is geen erotisch blad die zo goed scoort met accessoires. De bunny speelt hierbij een heel belangrijke rol. De bunny is ‘’Hot’’.
Men wil de bunny gewoon hebben.
 
Mentale Merk identiteit.
 
Merkvisie.
De markt zal voor Playboy op langer termijn niet echt veranderen. Hun productgroep zal breder worden en afwisselender. Er zullen altijd consumenten zijn die deze producten willen hebben, puur omdat er Playboy op staat. Playboy wil wel op langer termijn een ‘’Netter’’ merk worden. Ze willen Raising the bar.
 
Merkmissie
Raising the bar
 
Merkwaarden
Onafhankelijk, trendy, Extravert, erotisch, brutaal en energiek.
 
Merkpersoonlijkheid.
Extraverte producten die trendy zijn en voor iedereen bereikbaar. Met een knipoog naar de erotische kant van Playboy.
 
Merkbelofte
Uniquer, duurder, exclusiever.
 
Merk kernconcept
Playboy the good life.
 
Visulele merkidentiteit
 
Zien
 
De Bunny. deze speelt een grote rol in het design van Playboy. Mensen kopen het product om de Bunny. De bunny heeft altijd dezelfde vorm met strikje, hiervan mag niet worden afgeweken.
 
Voelen
 
Aaibare bunny met een erotische knipoog. De bunny ook wel het konijn gemoemd heeft een zachtaardige uitstraling
 
Horen, preoven en ruiken N.V.T
 
Playboy ‘’The good life’’
Rock the rabbit
 
Ze gebruiken korte krachtige kreten. Geen langdradige teksten.
 
Personen.
Hugh hefner. En zijn vele bunny’s.